LAWATAN KERJA KE SOLAR FARM, HUTAN SIMPAN AYER HITAM, PUCHONG | PEJABAT PEMBANGUNAN DAN PENGURUSAN ASET
» BERITA » LAWATAN KERJA KE SOLAR FARM, HUTAN SIMPAN AYER HITAM, PUCHONG

LAWATAN KERJA KE SOLAR FARM, HUTAN SIMPAN AYER HITAM, PUCHONG

Oleh: Wan Noorshidah Wan Hussin

SERDANG, 12 Januari 2018 – Pejabat Pembangunan dan Pengurusan Aset (PPPA), Universiti Putra Malaysia (UPM) dengan kerjasama UPM Holdings telah mengadakan Program Lawatan Kerja ke Solar Farm, Hutan Simpan Ayer Hitam, Puchong yang bermula pada jam 9.00 pagi.

Program Lawatan Kerja ini dihadiri oleh Pengarah Pembangunan, PPPA yang diiringi oleh beberapa orang pegawai dari PPPA yang terdiri daripada Jurutera dan Penolong Jurutera dan hadir bersama Ketua Pegawai Eksekutif UPM Holdings.

Dalam Lawatan Kerja ini pegawai didedahkan kepada teknik yang telah dilaksanakan di Solar Farm dalam pelaksanaan penjimatan tenaga. Dengan Lawatan Kerja ini juga dapat membentuk jalinan kerjasama yang lebih serta dapat berkongsi ilmu antara kedua pihak.

Tarikh Input: 26/01/2018 | Kemaskini: 26/01/2018 | wannoorshidah

SXFBFAx~